Descriere meta seo: ce este si cum ne folosim de ea pentru a ne imbunatati pozitia in Google?
O descriere meta seo este un element important in mediul online, acesta fiind scris precum o descriere a articolului, care apare de obicei sub titlu + link, avand ca scop principal influentarea ratei de click pentru acea pagina. De asemenea, descrierea meta are o importanta cruciala si in SEO.
Aceasta poate influenta nu doar rata de click, ci si modul in care Google vede site-ul nostru, daca descrierea este optimizata seo corect.
Cu cat aceasta descriere este mai atractiva, concentrata pe un call to action, cu atat vom obtine o rata mai ridicata de click-uri, vizite si prin urmare, o pozitionare mai buna in SERP.

Cum scriem o descriere meta seo pentru a ne asigura ca aceasta are succes?
Pentru ca o metadescriere seo sa aiba succes, sa atraga vizite si sa ajute la indexarea site-ului nostru in Google, specialistii ne ofera cateva sfaturi pe care ar trebui sa le luam in calcul atunci cand concepem aceasta descriere.
Sfaturi pentru redactarea unei metadescrieri seo perfecte
- orice descriere meta seo trebuie sa contina cel putin odata cuvantul cheie pentru care s-a optimizat pagina
- lungimea recomandata a unei descriei meta este intre 130 – 160 de caractere (in acest calcul intrand si semnele de punctuatiile si spatiile)
- neaparat, pentru a fi considerata o descriere meta perfecta, ea trebuie sa contina un call to action (afla mai multe, descopera detalii aici, click aici etc)
- descrierea meta trebuie sa fie relevanta pentru pagina web pe care urmeaza sa intre vizitatorul
- fiecare descriere meta seo trebuie sa fie unica. Nu copia metadescrierea unei pagini pe alta pagina sau la un alt articol
Cum adaug o descriere meta seo pe pagina mea?
Meta descrierea este un element asemanator sectiunii de title din limbajul HTML. Ea se adauga sub forma unui tag, tot in sectiunea de head a paginii.
De obicei, sectiunea in care vom introduce textul metadescrierii va arata in felul urmator: meta name=”description” content=”aici scrieti continutul”>.
Insa, de cele mai multe ori, daca folosim o platforma precum WordPress, aceasta ne va permite sa adaugam meta descrierea seo fara a edita codul, ci dintr-o sectiune specifica. Aceasta poate fi intalnita in cadrul WordPress daca avem instalat pluginul de SEO Yoast.
Cu ce ma ajuta mai exact aceasta descriere meta seo?
Google a anuntat in anul 2009 ca nu mai pune accent direct pe aceasta meta descriere seo si pe seo keywords atunci cand indexeaza site-urile. Asadar, mai ajuta aceasta descriere la pozitionarea seo a site-ului?
Raspunsul este: BINEINTELES CA DA! Poate ca Google nu mai indexeaza site-urile strict in functie de cuvintele cheie, ci are si alti algoritmi de calcul pe baza carora iti pozitioneaza site-ul. Insa meta descrierea este un element care te ajuta sa cresti rapid rata de click-uri, daca este realizata corect. Iar pe termen lung, site-ul tau va intra in atentia Google daca primeste din ce in ce mai mult trafic organic, asa incat, in mod indirect, aceasta descriere meta seo te va ajuta si in pozitionarea superioara in motoarele de cautare.
O meta descriere seo corecta influenteaza rata de click (CTR), iar acesta este un factor direct ce influenteaza pozitia site-ului. Vezi, asadar, cum toate decurg in lant?
› Ai investit in SEO dar rezultatele sunt sub asteptari ?
› Vrei mai mult trafic pentru site-ul tau ?
› Vrei sa fii mai sus in cautarile pe Google ?
› Vrei sa alfi ce implica SEO si optimizarea pentru Google ?
Te putem ajuta - Aplica acum pentru : Consultanta SEO Gratuita›
Curs de Optimizare SEO on si off site
Inveti lucruri practice despre SEO si Google
Inveti cum sa vinzi mai mult cu site-ul tau
Primesti o diploma de participare
Te ajutam sa aplici informatiile invatate
Servicii SEO Profesionale
Tot ce iti trebuie pentru a avea un site care sa atraga vizitatori din Google!
Avem pachete SEO prestabilite – potrivite pentru aproape orice buget sau putem oferi servicii SEO complet customizate, pliate pe nevoile tale.
Cum optimizez corect o descriere meta seo?
In primul rand, daca targetezi un singur cuvant cheie pe pagina pe care urmeaza sa trimiti utilizatorul, acest cuvant cheie trebuie sa se afle clar in metadescriere.
Insa nu oricum. Pentru a optimiza corect si pentru a arata motorului de cautare care este cuvantul care te intereseaza, acesta trebuie sa se afle scris cat mai la stanga descrierii. Ideal ar fi sa incepi metadescrierea exact cu acel cuvant cheie pe care il targetezi.
Daca ai foarte multe cuvinte pe care targetezi, este mai bine ca acestea sa nu apara in meta descriere. Pune maxim 2 – 3 cuvinte cheie principale in aceasta. Daca afacerea ta nu functioneaza doar online, poti optimiza meta descrierea si in alt sens. Ofera adresa sau numarul de telefon de comanda in metadescriere. Ofera cat mai multe detalii specifice despre produse, dar nu uita: meta descrierea are in jur de 160 caractere (recomandat).
Cu toate acestea, pentru paginile suplimentare sau mai ales pentru magazine online, unde numarul cuvintelor cheie este enorm, poti lungi metadescrierea unei pagini pana la maxim 320 caractere (dupa 2017 Google a acceptat acest format).
Pentru o optimizare corecta si cat mai atractiva, realizeaza meta descrieri pentru useri nu pentru Google. Foloseste expresii de cuvinte cheie – acele longtail keywords. Nu folosi o insiruire de cuvinte cheie. Acest lucru va fi mai degraba penalizat decat avantajat. Foloseste expresii cat mai naturale in cadrul carora sa inserezi cuvinte cheie.
Cum aleg cuvintele pe care le pun intr-o meta descriere seo?
Pentru a alege cuvintele pe care le inserezi in descrierea meta seo, foloseste Google Keywords Planner si selecteaza cuvintele cele mai cautate de pe nisa ta.
Volumul mare de cautari ii va da sansa site-ului tau sa afiseze pagina cu meta descrierea care are acel cuvant cheie setat.
De asemenea, foloseste-te de ceea ce cauta vizitatorii tai pe site si pe google. Foloseste modulul de search de pe site pentru a identifica cuvintele importante. Grupeaza acele cuvinte in functie de cuvintele cheie importante pentru tine si creeaza expresii pe care le inserezi in descrierea meta seo.
Cum vad o descriere meta?
De fiecare data cand dai search unui cuvant iti apar pe Google pagini web. Meta descrierea este cea care se vede sub link (care apare sub titlu).
Daca doresti sa iti vezi aceste descrieri meta seo pe site-ul tau, intra in codul sursa si apasa Ctrl + U, pentru a identifica sectiunea meta descrierii. De asemenea, exista si pluginuri specifice care iti pot arata meta descrierile site-urilor, cum ar fi Seo Quake.
Concluzie: de ce e bine sa folosesc o descriere meta seo?
Ca un punct de vedere de incheiere, dupa citirea acestui articol speram ca ai realizat ca meta descrierea seo este un element extrem de important pentru succesul site-ului tau in online.
Aceasta este folosita pentru a atrage cat mai multe vizite si pentru a creste astfel CTR-ul site-ului tau. Iar acest CTR este un factor SEO de prim rang. Astfel, descrierea meta seo este un element care poate influenta indirect chiar pozitia site-ului tau in paginile Google.
› Ai investit in SEO dar rezultatele sunt sub asteptari ?
› Vrei mai mult trafic pentru site-ul tau ?
› Vrei sa fii mai sus in cautarile pe Google ?
› Vrei sa alfi ce implica SEO si optimizarea pentru Google ?
Te putem ajuta - Aplica acum pentru : Consultanta SEO Gratuita›
Curs de Optimizare SEO on si off site
Inveti lucruri practice despre SEO si Google
Inveti cum sa vinzi mai mult cu site-ul tau
Primesti o diploma de participare
Te ajutam sa aplici informatiile invatate
Servicii SEO Profesionale
Tot ce iti trebuie pentru a avea un site care sa atraga vizitatori din Google!
Avem pachete SEO prestabilite – potrivite pentru aproape orice buget sau putem oferi servicii SEO complet customizate, pliate pe nevoile tale.