Optimizare SEO tutorial – cu ce iti ajuta afacerea optimizarea pentru Google
Vrei sa iti cresti numarul de vizitatori pe site, dar nu stii cum sa procedezi?
Afla ce inseamna optimizarea SEO si cum te poate ajuta pentru afacerea ta.

Optimizarea SEO se refera la o strategie de marketing pe internet care ia in considerare modul in care functioneaza motoarele de cautare, dar si ceea ce cauta oamenii mai mult in mediul online.
Are ca scop sa urmareasca traficul calitativ al unui site si implica si o serie de operatiuni pentru a creste pozitia acestuia in lista de cautari de pe Google. Acest lucru se realizeaza in functie de anumite cuvinte cheie care sunt interesante si relevante pentru afacerea respectiva.
Cele mai importante beneficii pe care optimizarea SEO le ofera detinatorilor de site-uri sunt urmatoarele: indexarea paginii, o pozitie cat mai buna a site-ului in functie de cuvintele cheie care pot aduc trafic pe site, aduce vizitatori dar si conversii. Asadar, este un intreg proces de imbunatatire a cantitatii de trafic de pe site cu ajutorul motoarelor de cautare.
Vrei mai mult trafic pentru site-ul tau? Vrei sa fii mai sus in cautarile pe Google?
Te putem ajuta! Inregistreaza-te pentru un AUDIT SEO GRATUIT› al site-ului tau.
Cine are nevoie de optimizare SEO?
Raspunsul este simplu: Oricine are o afacere si vrea sa o promoveze in mediul online. Optimizarea SEO implica un proces de lunga durata, iar cei care doresc sa apeleze la o astfel de promovare trebuie sa isi permita sa investeasca si sa fie constienti ca rezultatele nu apar imediat.
De ce este necesara o optimizare SEO?
Motoarele de cautare au capacitatea sa ofere rezultate instant care sa corespunda cu nevoile si necesitatile oricarui utilizator. Acesta utilizeaza algoritmi complecsi pentru a determina ce pagini sa includa in indexul lor si ordinea in care acestea sunt afisate in rezultatele cautarii. Cu cat un site este foarte bine pozitionat in paginile rezultate din motoarele de cautare, cu atat acesta va avea si mai multi vizitatori.
Insa nu este atat de usor sa apari printre primele rezultate pe motoarele de cautare. Sa fim seriosi, majoritate utilizatorilor nu sunt dispusi sa ia la rand toate sutele sau milioanele de rezultate pe care motorul de cautare le afiseaza. De aceea, este important sa te afli printre primele cautari pentru ca astfel este imposibil ca traficul pe site sa nu creasca. Acesta este de fapt si rolul optimizarii SEO: sa imbunatateasca gradului de utilizare al site-ului si sporirea credibilitatea acestuia.
Trebuie sa mai stii si ca eforturile optimizarii SEO nu se termina niciodata pentru ca mereu vor fi lucruri de imbunatatit in functie de evolutia concurentilor sau de cerintele pietei.
Ca o concluzie, optimizarea SEO are ca scop sa mareasca calitatea unui site. Daca vrei ca afacerea ta sa genereze profit atunci poti lua in serios modalitatile de promovare prin SEO. Nu stii prea multe despre optimizarea SEO si simti ca nu te descurci? Atunci apeleaza la un specialist sau la o firma care ofera servicii SEO.
Tot in acest tutorial de optimizare SEO vei afla ca SEO poate fi de doua tipuri: On-Site si Off-Site
Optimizarea SEO implica o editare a continutului pentru a putea creste relevanta site-ului prin dobandirea de densitati ale cuvintelor cheie. In acelasi timp, se elimina elementele care pot sta in calea unei bune indexari ale paginilor web in motoarele de cautare. Tehnicile SEO care tin de calitatea continutului pot fi imbinate cu serviciile de dezvoltare web si web design.
Optimizare SEO tutorial – SEO On-Site
Aceasta componenta se refera la setarile pe care le poti face pe site-ul tau pentru ca acesta sa fie optimizat pentru motoarele de cautare. Mai exact, se refera doar la actiunile realizate in interiorul site-ului. Recomandat este sa faci o optimizare SEO On-Site inca de la inceputul formarii site-ului, dar aceasta este utila si atunci cand vrei sa iti schimbi complet structura site-ului.
Structura site-ului este foarte importanta pentru a atrage vizitatori catre afacerea ta, dar si pentru a crea notorietate. In primul rand trebuie sa afli ceea ce isi doresc vizitatorii pentru a putea crea un continut de calitate si interesant.
SEO On-Site presupune: strategie de cuvinte cheie, meta taguri, continut text, imagini, video, sistem intern de linkuri, optimizare pe viteza de incarcare a site-ului. Mai pe scurt, este necesar sa ai un site friendly din punct de vedere al optimizarii. O astfel de pagina va fi mai durabila in timp si va avea ocazia sa se dezvolte intr-un mod natural si sanatos.
Sfaturi pentru optimizarea SEO tutorial – On site:
- titluri si descrieri optimizate
- navigare prietenoasa
- link-uri interne optimizate
- formatul textului prin utilizarea de titluri
- optimizarea imaginilor
- incarcarea rapida a paginilor
- paginile de pe mobil sa fie prietenoase
- link-uri externe
Optimizare SEO tutorial – SEO Off-Site
Optimizarea Off-Site se refera la toate acele activitati pe care le poti efectua in afara site-ului, mai exact de a creste vizibilitate site-ului prin intermediul unei intregi colectii de link-uri de calitate. De exemplu: poti posta articole sau comunicate de presa pe alte site-uri, bloguri din acelasi domeniu de activitate, retele de socializare etc., dar si prin plasare de bannere care sa contina link catre site-ul promovare sau plasare de linkuri catre site-ul promovare sau in footerul unui site partener.
De ce ai nevoie de atat de multe link-uri? Prin intermediul SEO Off-Site arati Google-ului ca ai un site bun din punct de vedere calitativ deoarece obtii voturi de incredere si de la alte site-uri. Motoarele de cautare gandesc astfel: daca un continut este afisat de mai multe ori inseamna ca este interesant si merita sa fie afisat inaintea tuturor.Desigur, pentru acest lucru este necesar un continut de calitate, dar care sa ofere atat cantitate cat si diversitate. Doar asa o campanie SEO Off-Site va fi eficienta.
Concluzie
Atat optimizarea SEO On-Site cat si cea Off-Site sunt la fel de importante. Daca iti doresti sa aiba succes campaniile SEO pe care le urmezi, trebuie sa le faci pe amandoua. Cel mai important este sa nu te astepti la rezultate imediate deoarece optimizarea SEO presupune in proces mai indelungat.
Ce mai e de facut?
Dupa cum ai observat, optimizarea prin SEO este un proces destul de complex. Aceasta presupune si o analiza constanta si in timp real a traficului si a cresterii pozitiei din motoarele de cautare. Lucrul acesta se realizeaza prin intermediul rapoartelor si statisticilor generate periodic. Avantajul raportarii este ca pune in evidenta cresterea gradual de la o luna la alta dar poti observa si ce imbunatatiri sunt necesare pentru o crestere eficienta a optimizarii.
Vrei sa stii ce este SEO si cum iti poti creste semnificativ traficul din Google?
Te putem ajuta! Descarca acum un GHID SEO GRATUIT›